Ons verhaal

Drie Friese logistieke bedrijven stonden aan de wieg van Fritom. In 1971 besloten Wiersma Bolsward, Veenstra Heeg en Doorenbos Bolsward de handen ineen te slaan en Melkweg|Fritom op te richten. De oprichters wilden het transport in de regio stimuleren en uitbreiden. Hierbij waren ze een van de eerste bedrijven die zich bezig gingen houden met rijdende melkontvangst. Het pioniersinitiatief van deze logistieke bedrijven groeide uit tot de Fritom Group, een groep van logistieke dienstverleners met tien vestigingen en meer dan 700 medewerkers.

Veel groter dan Friesland

Fritom is de afkorting voor Friese Transportontwikkelingsmaatschappij. Nu, ruim 50 jaar na de oprichting beperken de activiteiten van de groep zich al lang niet meer tot Friesland. Met Fritombedrijven in Bolsward, Heeg, Veendam, Enter, Rotterdam, Zwolle en Uden is de Fritom Group inmiddels een belangrijke landelijke speler geworden en behoren we tot de top 35 van logistieke dienstverleners in ons land.

Melkweg Fritom oude foto
Nieuwe pand Fritom Corporate

Faciliteren

Fritom Corporate en de zes Fritombedrijven vormen samen de Fritom Group. De kennis en kunde rondom de dienstverlening ligt bij de werkmaatschappijen: dat zit in het DNA. Fritom Corporate fungeert als draaipunt voor de overige Fritombedrijven en faciliteert ze op het gebied van financiën, riskmanagement, strategie, juridische zaken, business development, IT en R&D.